Intervisie

Intervisie is een vorm van coaching maar dan in een groep van 4 tot 6 deelnemers. Elke deelnemer brengt een vraagstuk in en de groep gaat dat vraagstuk gezamenlijk onderzoeken. Intervisie gaat uit van de “wisdom of the crowd”: elke deelnemer stelt verhelderende vragen en brengt eigen invalshoeken in. De diversiteit leidt bij de vragensteller tot inzicht over het vraagstuk en nieuwe ideeën voor mogelijke acties. 

Intervisie is geen vrijblijvend praatgroepje; het zijn gestructureerde sessies onder begeleiding van een coach, waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor inbreng, proces en opbrengst. 

 

Deze vorm van coaching is geschikt wanneer je:

  • verschillende invalshoeken wil leren hanteren
  • graag vragen en ervaringen wil delen met anderen 
  • steun wil ervaren
  • wil leren goede vragen te stellen
  • van een afstand naar situaties en knelpunten wil leren kijken

Werkwijze intervisie

Een intervisietraject bestaat uit 6 bijeenkomsten van gemiddeld 3 uur per sessie. De frequentie van de sessies varieert van 1 tot 2 keer per maand en wordt samen met de deelnemers vastgesteld. De bijeenkomsten vinden plaats bij het Coachhuis of Dé Plek in Leiden. Indien wenselijk is een andere locatie ook mogelijk. 

Als je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden via WhatsApp of het contactformulier. Ik neem dan contact met je op voor een intake-gesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we de werkwijze en bekijken we of intervisie een geschikte vorm van coaching voor je is. Dit gesprek duurt gemiddeld een uur en is kosteloos.