"Het leven gaat niet over hoe je de storm moet overleven,
maar over hoe je in de regen kunt dansen."

 

Wie ben ik als coach?

No nonsense, direct, pragmatisch en een vleugje humor. Zo ben ik als mens en dus ook als coach.

Iedereen loopt in het leven tegen dingen aan die ingewikkeld zijn. Het is soms een hele kunst om met moeilijke situaties om te gaan en je balans te vinden. Of je wil je graag verder ontwikkelen, maar weet niet hoe je dat kan aanpakken. Het is mijn visie dat iedereen talenten en vaardigheden in huis heeft, die je in kunt zetten om verder te komen. Het maakt niet uit wat je vertrekpunt is, de sleutel ben jij.

Hoe mooi is het als jij je talenten optimaal kunt benutten, zodat je tot volle bloei kan komen en datgene kan doen waar je voldoening van krijgt.

 

 

Wat is mijn achtergrond?

In de afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt in verschillende functies bij de Rijksoverheid: als (beleids)adviseur, in het (project)management en als directeur. Meer informatie over mijn werkervaring kun je vinden op mijn linkedIn. Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.

Van huis uit ben ik econoom en daarnaast ben ik afgestudeerd als psycholoog. Ik ben gespecialiseerd in de levenslooppsychologie, waarbij het uitgangspunt is dat ontwikkeling van mensen plaatsvindt in interactie met zijn omgeving. Daarnaast ben ik opgeleid als ACT-professional en heb ik trainingen gevolgd op het gebied van het slimme onbewuste en transactionele analyse.

Ruim 15 jaar hou ik mij bezig met het begeleiden en coachen van professionals en leidinggevenden, waarvan sinds 2021 ook via de (interne) coachpool BDT. Ik ben als Practitioner gecertificeerd door de NOBCO, de organisatie van beroepscoaches. Ook ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Hoe begeleid ik?

Mijn leidraad bij coaching is het gegeven dat iedereen sterke eigenschappen en kwaliteiten in zich heeft en dat je deze kunt inzetten bij de dilemma’s of problemen waar je mee worstelt. In onze gesprekken staan we stil bij jouw coachvraag: wat maakt dat je ergens niet uit komt? Ik help je hier inzicht in te krijgen. Dan ontdekken we hoe voor jou de gewenste situatie eruit ziet en hoe je jouw talenten daarvoor kunt benutten. We doen het samen.

Ik heb gemerkt dat mensen zich snel vertrouwd voelen bij mij en hun dilemma’s makkelijk delen met mij. Ik kan emoties en behoeftes van mensen goed aanvoelen en weet intuïtief welke hulp iemand nodig heeft. Dit betekent dat ik soms aanmoedig, dan weer eindeloos doorvraag, of je een spiegel voorhoud, die confronterend kan zijn. Dit alles altijd zorgvuldig en met respect.